Skip to content

ALPHA31 – de nieuwste SMART boutique gym in Amsterdam

ALPHA31 – de nieuwste SMART boutique gym in Amsterdam

Op 30 juli opende de nieuwste boutique gym van Amsterdam – ALPHA31 – haar deuren. Met uitzicht over de Amstel rivier, een prachtig design en de nieuwste automatisering op gebied van ‘fitness insights’ is ALPHA31 een ware high end gym waar beleving en training worden gecombineerd in drie concepten.

Bij binnenkomst in de met daglicht overgoten entree voel je dat er is nagedacht over elk detail, de verlichting, het interieur, de kleuren en de materialen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en geven een gevoel van balans en ruimte. De ruimte zorgt er voor dat je meteen in de juiste workout mindset terecht komt. Ook de tunes die worden gespeeld maken meer nieuwsgierigheid naar de ALPHA workout..

Het ALPHA theater

Het ALPHA theater is de naam van de ruimte waar de workout wordt gegeven. Het valt op: de state of art fitnessruimte is ontworpen voor een prestatiegerichte groepsleservaring. De tweeëntwintig sportplekken zijn voorzien van een skillrow, trainingsmat, gewichten en elastieken, allen opgesteld rondom een LED-scherm waar zo meteen persoonlijke real-time fitness insights worden afgewisseld met te gekke visuals.

ALPHA31 biedt drie concepten – ALPHA STRENGTH, IGNITE en RESET.

Alpha STRENGTH

Alpha Strength is ontworpen voor de opbouw van spieren en pure kracht. Door dumbell en sandbag oefeningen met krachtige Skillrow sessies te combineren word je weerbaarheid op de proef gesteld.

ALPHA IGNITE (HIIT)

Alpha Ignite (HIIT) is de intensiefste cardio workout die ze bieden. Middels explosieve Skillrow sessies en dynamische lichaamsgewichtoefeningen worden je grenzen verlegt.

ALPHA RESET

Alpha Reset is een unieke dynamische workout. Met een optimale mix van yoga, pilates, meditatie, ademhalingsoefeningen en korte skillrow sessies krijgt je lichaam & geest de kans om te resetten.

Alle drie de workouts bestaan uit vier series waarin roeien (op Technogym’s Skillrow) wordt gecombineerd met andere fitnessoefeningen. De trainers, de spectaculaire verlichting en muziek zorgen voor een optimale sportbeleving waarin je wordt gemotiveerd tot het bereiken van je ALPHA state*.

Na afloop van de training kan je je in alle rust opfrissen en omkleden in de luxe kleedruimtes voorzien van privé douches en verzorgingsproducten van Marie Stella Maris.

Om de ervaring compleet te maken is de lobby voorzien van een grab & go  bar met verse smooties en andere dranken.

Als je de unieke workouts van ALPHA31 zelf wilt ervaren dan raden wij je aan gebruik te maken van de tijdelijkedeal: het voordelige starters package – 3 workouts voor maar €15 op de website van Alpha. 

Grand opening

Op 10 september is de Grand opening. Tijdens dit ALPHA event kan je deelnemen aan de drie verschillende workouts en krijgen deelnemers een mooie goodiebag.

Vanaf 15:30 wordt er aan alle aanwezigen nog een hapje en een drankje gereserveerd.

DJ Mike Fire zal de zorgen voor heerlijke zomerse tunes terwijl jij een verfrissende duik in de Amstel neemt. 

Ga voor meer informatie over de Grand opening naar de website. 

Fuse verzorgde de Sneak Peek opening waarbij onze community werd uitgenodigd om de workout te testen. De video van dit event kun je hier zien. 

Bezoek ook de Instagram van Alpha of stuur ze een mail

*The ALPHA State – ALPHA31.

Your brain cells (neurons) are firing different voltages of electricity to communicate with each other, this is commonly measured as brainwaves.

There are five known brainwaves – Delta (δ), Theta (θ), Alpha (α), Beta (β) and Gamma (γ).

Delta and Theta are predominant during sleep. Beta waves are during awake times whilst thinking and learning, and Gamma waves are the highest voltages of all, known for complex problem solving.

As we rush through our days, our brains are continually firing Beta and Gammas waves. Our brains crave awake moments of relaxed states to gain clarity and reduce our daily stress.

That is where ALPHA comes in – Alpha brainwaves are stimulated during specific workouts,

triggering an ‘endorphin high’ and bringing you into a ‘relaxed alertness’. This enables clear focus, reduces stress, rejuvenates your mind and brings a euphoric sense of well-being.

This is the ALPHA state.

Lees ook: Fuse Connecting Day. 

Facebook
Twitter
LinkedIn