Skip to content

Broga: yoga for brothers, ofwel yoga voor mannen

Wie dacht dat yoga alleen voor vrouwen is heeft het aan het verkeerde eind. Toch zijn veel mannen niet into yoga. Ze vinden het te vrouwelijk of ze missen de uitdaging wat betreft kracht. En daarom is broga in het leven geroepen. Echte krachtpatsers kunnen in deze lessen werken aan soepel worden, en dat snijdt het mes aan beiden kanten wat betreft hun ‘gymprestaties’.

Krachttraining is heerlijk maar het kan ons lichaam stijf aan laten voelen. Vrouwen begrepen dit over het algemeen een stukje eerder en dat is een van de redenen waarom zij aan yoga doen. Uiteraard is yoga ook een fijne manier om aan je geest en aan jezelf te werken. 

Soepel zijn en broga

Niet iedereen is even ‘soepel’ geboren. Terwijl het hebben van een soepel lichaam eigenlijk een win-win situatie is. Dit is dus niet alleen plezierig voor dames maar ook zeker voor heren. Denk maar eens aan oefeningen zoals squats en deadlifts. Dit zijn lastige oefeningen die je fijner kunt uitvoeren wanneer je een soepeler lichaam hebt. Wist je ook dat soepelheid blessures tegengaat? Dit is opnieuw een fijn gegeven wat het doen van broga aantrekkelijk maakt.

Yoga for dudes

Maar wat is dan precies het verschil tussen yoga for dudes (broga) en normale (vrouwen) yoga? Eerst even een disclaimer: yoga is er voor man en vrouw, indien je een man bent die graag aan yoga doet is dat natuurlijk fantastisch! Dat even terzijde, broga is een ontwikkelde vorm van yoga die meer de nadruk legt op uitdaging en kracht. Deze vorm van yoga wordt tevens ook ervaren als minder ‘zweverig’. Want daar zitten veel mannen helemaal niet op te wachten. 

Broga is ideaal voor ‘gym people’ die tevens willen werken aan soepelheid, en blessures willen elimineren. Het is tevens een leuke sport om samen met je partner uit te voeren, want dames zijn zeker ook welkom bij broga. 

Wist je dat je en les Broga via Fuse kan boeken? Neem even contact met ons op.

OOK LEUK: Kangoo Jumps. Deze sport is kinderlijk leuk en erg goed voor je!

Facebook
Twitter
LinkedIn