Skip to content

Jump for joy met Kangoo Jumps

Kangoo Jumps is een nog relatief onbekende sport. Maar niet voor lang, zo voorspellen wij, want het is waanzinnig leuk! Op speciale Kangoo Jumps – een soort verende trainingsschoenen – werk je op een vette beat aan je conditie en je uithoudingsvermogen.

Op zo’n paar gekke verende schoenen een beetje rondhopsen als een kangaroe zorgt geheid voor veel hilariteit – helemaal als je met een groep vrienden bent. Kangoo Jumpen is niet alleen superleuk om te doen, al dat bouncen geeft je ook bergen energie. Zo wordt sporten wel heel leuk! Hoe dat eruitziet? Fuse professional Bianca van Badass Babes Club doet het hier even voor.

Kangoo Jumps is vooral heel leuk om met anderen samen te doen – want hoe meer mensen meedoen, hoe meer aanstekelijke energie. En tijdens de corona lockdowns is het misschien wel een van de leukste outdoor workouts die je ook prima individueel kunt doen.

Kangoo Jumps geven je energie

Dat de impact van schokkrachten ervoor kan zorgen dat hardlopers of joggers geblesseerd raken, is algemeen bekend. Maar ook andere sporten kunnen door schokkrachten blessures geven. Is het dan wel verstandig om een potje rond te gaan springen op Kangoo Jumps schoenen? No worries, dat kun je gerust doen. Deze speciale shoes zijn in de regel namelijk namelijk voorzien van een Impact Protection System waardoor je je lichaam goed beschermt tegen de impact van schokken en dus blessures. Sterker nog: Kangoo Jumps wordt door artsen en fysiotherapeuten juist ingezet als revalidatiemiddel. Mensen met blessures of andere problemen kunnen via Kangoo Jumps werken aan het (her)opbouwen van kracht en conditie. Kangoo Jumps blijkt heel geschikt als reboundtraining. Reboundtraining is een vorm van lichaamsbeweging waarmee je al je spieren verstevigt, je coördinatie en behendigheid vergroot, en je ademhaling en de werking van je hart verbetert. Als revalidatiemiddel wordt Kangoo Jumps ingezet als training waarbij beschadigde gewrichten (die door slijtage of operaties verzwakt zijn) ontlast worden. De schokkrachten van de Kangoo Jumps zijn namelijk minder zwaar te verduren voor de rug, heupen, knieën, benen en de enkels. Door deze schokreductie kunnen zwakke/verzwakte gebieden weer aansterken en krachtiger worden.

Kortom: Kangoo Jumps is een speelse en energieke manier om jezelf fit(ter) te sporten. Een sport die je laat lachen én zweten.

OOK LEZEN: Broga is yoga for brothers, en het is vet populair!

Facebook
Twitter
LinkedIn