Skip to content

Appelcake met cannellinibonen: een voedzame traktatie

Appelcake met cannellinibonen: een voedzame traktatie.

Zin in een traktatie die zowel je smaakpapillen als je gezondheid verwent? Deze heerlijke havermout appelcake is precies wat je zoekt! Met een mix van voedzame ingrediënten zoals cannellinibonen, havermeel en verse appels, biedt deze cake niet alleen een smaakexplosie, maar ook een flinke dosis voeding voor je lichaam. En maak je geen zorgen, je zult de bonen écht niet proeven! Ze zorgen alleen maar voor een verrassend smeuïge textuur die elke hap tot een waar genot maakt. Het beste van alles? Het is supermakkelijk te maken! Of je nu een ervaren bakker bent of gewoon zin hebt in iets lekkers, dit recept is voor iedereen. Dus duik de keuken in, volg onze eenvoudige stappen en laat je verrassen door de heerlijke geuren die uit je oven komen. Deze cake wordt heerlijk smeuiig, precies zoals je het wilt. Klaar om te bakken? Laten we beginnen en samen genieten van deze heerlijke traktatie!”

Dit heerlijke recept is gemaakt door Karen (ook bekend als @karens_kitchen_runs), een van de ambassadeurs van Fuse Agency. Wil jij dit recept maken? Lees dan zeker verder om te ontdekken hoe je dit heerlijke bananenbrood zelf kan bereiden. 

Ingrediënten voor 1 Appelcake met cannellinibonen:

 

– 20 gram vegan vanille eiwitpoeder van Ekopura
– 125 gram cannellinibonen
– 65 gram havermeel
– 50 gram sultana rozijnen
– 3 bananen
– 4 eieren
– 5 gram bakpoeder
– 2 Elstar appels
– snufje kaneel
– merg van vanillestokje of vanille druppels

Bereiding van de appelcake met cannellinibonen:

1. Verwarm de oven op 180 graden celcius
2. Zet de rozijnen even in de week met een laagje water
3. Spoel de cannellinibonen af in een vergiet
4. Pureer in een mengkom de bananen, eieren, proteïne poeder en de cannellinibonen
5. Snijd 1 appel in kleine blokjes en roer dit door het beslag samen met de kaneel en de vanille
6. Roer ook de geweekte rozijnen erdoor
7. Giet dit in de bakvorm
8. Snijd de andere appel in schijfjes en leg deze bovenop het beslag
9. Doe het dan in de oven voor 35 minuten op de middelste stand
10. Na 35 minuten nog 10 minuten op de onderste stand van de oven
11. Zet daarna de oven uit en laat hem nog 10 minuten afkoelen in de oven
12. Daarna afkoelen en smullen maar!

Deel jouw appelcake met cannellinibonen met ons!

Laat ons weten hoe jouw appelcake is geworden en vergeet niet om @fuse.community en @karens_kitchen_runs te taggen op social media om jouw creatie te delen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen van dit heerlijke tussendoortje. Eet smakelijk!

Facebook
Twitter
LinkedIn