Skip to content

Pompoenmuffins met chocolade met 7 ingrediënten

Pompoenmuffins: een heerlijke voedzame traktatie!

We hebben weer een heerlijk recept voor je klaarstaan! Deze pompoenmuffins bieden niet alleen een heerlijke smaakbeleving, maar ook een gezonde dosis voedzaamheid in elke hap. De combinatie van zoete banaan, romige pompoenpuree, en voedzame havermout vormt de basis van deze traktatie die niet alleen jouw smaakpapillen verwent, maar ook het lichaam voedt. De toevoeging van Ekopura vanille poeder zorgt voor extra proteïne, terwijl de chocolade chips voor een heerlijke touch zorgen.

Deze muffins zijn niet alleen een smakelijk tussendoortje, maar ook een bron van essentiële voedingsstoffen. De pompoenpuree bevat vitamine A, terwijl de banaan natuurlijke zoetheid en kalium levert. Havermout brengt vezels en complexe koolhydraten, en het Ekopura vanille poeder draagt bij aan spierherstel door de proteïne. 

Kortom, met deze muffins krijg je een voedzame traktatie die je lichaam zal verwennen en je smaakpapillen zal betoveren. Verwen jezelf en maak deze heerlijke pompoenmuffins als heerlijk tussendoortje. Dit heerlijke recept is gemaakt door Karen (ook bekend als @karens_kitchen_runs), een van de ambassadeurs van Fuse Agency. Wil jij dit recept maken? Lees dan zeker verder om te ontdekken hoe je deze pompoenmuffins zelf kunt bereiden.

Ingrediënten voor 6 pompoenmuffins 

– 1 banaan
– 2 eieren
– 125 gram pompoenpuree of gebruik een biologisch babyhapje van de AH
– 40 gram havermout
– 30 gram chocolade chips of gebruik 85% chocolade en hak in stukjes
– 1 theelepel bakpoeder
– 30 gram vanille eiwitpoeder van Ekopura

Bereiding van de pompoenmuffins:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
2. Doe het babyhapje in de mengkom met de banaan, de eieren, bakpoeder, proteïnepoeder en de havermout en mix dit tot een glad beslag.
3. Spatel de chocolade erdoor.
4. Giet het beslag in de muffinvormpjes en zet in de oven voor 30 à 35 minuten.
5. Laat het heel even afkoelen en daarna: smullen maar!

Deel jouw pompoenmuffins met ons!

Laat ons weten hoe jouw pompoenmuffins zijn geworden en vergeet niet om @fuse.community en @karens_kitchen_runs te taggen op social media om jouw creatie te delen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen van dit heerlijke tussendoortje. Eet smakelijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn