Skip to content

Onze favoriete supplementen van Mattisson van 2023!

Als liefhebbers van hoogwaardige voedingssupplementen hebben we in 2023 enkele favorieten van het merk Mattisson ontdekt. Mattisson staat bekend om zijn innovatieve benadering van gezondheid en welzijn. Bij Mattisson worden producten gecreëerd die niet alleen de gezondheid van individuen bevorderen, maar ook bijdragen aan het welzijn van onze wereld. Dit streven komt tot uiting in de zorgvuldige keuzes die ze maken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. De toewijding van Mattisson gaat verder dan individuele gezondheid; het omvat een holistische benadering waarin de gezondheid van onze planeet evenzeer centraal staat. Laten we eens kijken naar enkele van onze favoriete producten van 2023!

Onze favoriete supplementen:

1. CBD: CBD is de afkorting van cannabidiol en is één van de werkzame stoffen uit de hennepplant. CBD werkt op het endocannabinoïde systeem van het lichaam en regelt de verbindingen tussen cellen in het lichaam. Het endocannabinoïde systeem maakt zelf ook cannabinoïden aan en is betrokken bij veel lichamelijke processen, zoals het regelen van verbindingen tussen cellen. Ontdek de CBD van Mattisson hier.

2. Saffraan: Saffraan is een specerijsoort die wordt gewonnen uit de crocus sativus, oftewel de saffraankrokus.
De crocus sativus wordt geteeld in Iran en wordt gebruikt als kleurstof, specerij en geneesmiddel. Saffraan ondersteunt ontspanning, draagt bij aan een gezonde emotionele balans en helpt een positieve gemoedstoestand te behouden. Ontdek de Saffraan van Mattisson hier.

3. L-theanine: L-theanine is een aminozuur dat van nature voorkomt in de bladeren van de groene thee plant Camellia Sinensis. Het werkt rustgevend, helpt beter om te kunnen slapen en is goed voor het concentratievermogen. Ontdek de L-theanine van Mattisson hier.

4. De Instant keto latte: De Mattisson instant keto latte is een kant en klare bullet proof koffie die ondersteunend werkt tijdens een ketogeen dieet. De combinatie van MCT vetzuren en cafeïne helpt bij de overgang van koolhydraatverbranding naar vetverbranding (ketose). De Keto Latte heeft een amarettosmaak. Ontdek de Instant ketto latte van Mattisson hier.

5. Berberis Aristata: Berberis Aristata, in de volksmond zuurbes genoemd, is een struikachtige plant uit het geslacht Berberis. Er zijn meerdere soorten binnen dit geslacht, waarvan Berberis Vugaris de enige is die in Nederland inheems is. Andere soorten Berberis, zoals de Berberis Aristata komen veelal uit Zuid-Amerika, Afrika of Azië. In de Chinese geneeskunde wordt deze plant al eeuwenlang gebruikt. Uit de Berberis Aristata wordt de werkzame stof berberine gehaald. Berberine is een stof die behoort tot de alkaloïden. Dit is een groep stoffen die dikwijls in planten voorkomt. Ontdek de Berberis Aristata van Mattisson hier.

6. Shiitake: Shiitake is een soort eetbare paddenstoel die veel voorkomt in Oost-Aziatische landen zoals Japan, China en Korea. Het is een van de meest populaire en gewaardeerde paddenstoelen in de wereld vanwege zijn heerlijke smaak en unieke voedingsprofiel. De paddenstoel heeft een bruine hoed en een stevige, bruine steel. De smaak is hartig en umami, wat betekent dat het een rijke en diepe smaak heeft die doet denken aan vlees of bouillon. Ontdek de Shiitake van Mattisson hier.

7. Vitamine C gebufferd: Absolute Vitamine C-1000 Gebufferd is een combinatie van vitamine C, Magnesium en rozenbottelpoeder. Gebufferd betekent dat de zure vorm van de vitamine C verloren is gegaan door de koppeling aan magnesium en calcium. Hierdoor is de vitamine C beter opneembaar. Bestel de gebufferde vitamine C van Mattisson hier.

8. Organisch Silicum: Silicium is één van de bestanddelen van het bindweefsel (botweefsel, kraakbeen, spieren, bloedvaten en pezen), dat zo’n 40% van ons lichaam uitmaakt. Silicium wordt ook wel het beautymineraal genoemd, vanwege de gunstige effecten die het zou kunnen hebben op huid, haar en nagels. Het lichaam kan zelf geen silicium aanmaken en daarom moeten we het binnenkrijgen via voeding of suppletie. Ontdek de organische silicium van Mattisson hier.

9. Probiotica met prebiotica: In de darmflora leven bij ieder mens grote hoeveelheden bacteriën. Deze bacteriën zijn deels van belang voor je lichaam en deels schadelijk. In een gezonde darmflora zijn de bacteriën in balans, maar de darmflora kan veranderen door leefstijl, stress en medicijngebruik. Wanneer de darmflora uit balans raakt kunnen er klachten ontstaan. Probiotica producten bevatten een grote hoeveelheid aan ‘goede’ bacteriën. Mattisson Probiotica capsules bevatten 10 verschillende probiotica stammen en 10 miljard CFU* per dagdosering. De Prebiotische FOS Inuline stimuleert de opname van de probiotica. Er is een maagzuurresistente capsule gebruikt, zodat de capsules pas openen in de darmen. Ontdek de probiotica met prebiotica van Mattisson hier.

10. 5-HTP (5-Hydroxytryptofaan) Dit is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam. Het wordt geproduceerd uit het aminozuur tryptofaan en is een voorloperstof voor de neurotransmitters serotonine en melatonine. Serotonine is een van de belangrijkste neurotransmitters in de hersenen en regelt onder andere je stemming en gedrag. Ontdek de 5-HTP van Mattisson hier. 

11. Mattisson Stoelgang complex tinctuur: Dit is een uitgebalanceerde mix van boon (Phaseolus vulgaris), blauwe bosbes (Vaccinium myrtillus, fructus), blaaswier (Fucus vesiculosis,herba) en champagneblad (Spilanthes oleracea,herba) Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis.Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. Ontdek de stoelgang complex tinctuur van Mattisson hier. 

12. Valeriaan relax complex: Dit is een mix van natuurlijke en rustgevende stoffen, waaronder Valeriaan, Magnesium, Citroen Melisse, Passiebloem en Lavendel. Valeriaan helpt om rustig om te gaan met de stress van een drukke levensstijl* en de ontspanning en het mentale en fysieke welzijn te ondersteunen*. Daarnaast helpt Valeriaan om een natuurlijke slaap te behouden. Ontdek de Valeriaan relax complex van Mattisson hier.

Conclusie over de supplementen:

In 2023 hebben we weer hele mooie producten van Mattisson ontdekt met een diversiteit en rijkdom van natuurlijke ingrediënten. Onze favorieten zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan een holistisch welzijn. Ontdek zelf de voordelen van deze Mattison-producten en voeg ze toe aan je dagelijkse routine voor een gezonder en evenwichtiger leven.

Facebook
Twitter
LinkedIn