Skip to content

Interview met Rick & Robin: de 2 breinen achter Hello Health Coaching

Maak kennis met Rick en Robin, de breinen achter Hello Health Coaching! Deze twee enthousiaste ondernemers hebben onlangs dit te gekke platform neergezet. In dit interview duiken we in hun verhaal rondom Hello Health Coaching.

Rick (45) en Robin (33) zitten al heel wat jaar in de sport- en voedingswereld. Rick is bootcamp-, boks-, en personal trainer en lifestylecoach, en zijn vriendin Robin is CrossFit trainer, headcoach bij EindhovenGym en voedingsdeskundige.

Beide zien dat er veel misinformatie is in de wereld van gezondheid en fitness. Mensen blijven vaak vastzitten in populaire ideeën en lijken eindeloos cardio te omarmen. Daarnaast zien ze ook dat veel mensen het lastig vinden om goed voor zichzelf te zorgen en waar ze een stap willen maken naar een gezondere levensstijl geen plan hebben. Dit moet en kan anders vinden zij. Ze willen van gezond gedrag weer de norm maken en dat is een van de redenen waarom zij Hello Health Coaching zijn gestart

Wat houdt Hello Health Coaching precies in?

Rick: Hello Health Coaching is een coachingsprogramma  waarbij we je begeleiden om je persoonlijke doelen te bereiken. Dit doen we door middel van gepersonaliseerde trainingsschema’s, voedingsadvies op maat, live tracking en wekelijkse checks, learnings en online begeleiding. Onze aanpak gaat dan ook verder dan de norm, en we geloven er dan ook oprecht in dat we van gezond gedrag de norm kunnen maken, in plaats van een uitzondering.

Robin: Precies, we gaan niet voor snelle oplossingen, maar voor een impact op de lange termijn. We begrijpen dat iedereen anders is, dus we passen onze coaching aan op de behoeften van elk individu.

Het lijkt erop dat Hello Health Coaching verder gaat dan alleen het nastreven van korte termijn doelen. Kunnen jullie wat meer vertellen over de diepgaande benadering die jullie hanteren en waarom jullie geloven dat dit cruciaal is voor duurzaam succes?

Rick: Zeker, bij Hello Health Coaching kijken we naar gezondheid en welzijn als geheel. We richten ons niet alleen op voeding en beweging, maar ook op slaap, herstel- en stressmanagement en kijken naar omgevingsfactoren zoals de plaatsen en mensen met wie je het meeste tijd doorbrengt. Deze hebben, onbewust wellicht, een impact op je keuzes. Dus gedrag en lifestyle in zijn geheel. Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan hand in hand, en we helpen mensen om beide te bereiken. 

Robin: Een leefstijl veranderen kost nou eenmaal tijd. Korte termijn doelen kunnen wel helpen om gemotiveerd te blijven, maar je moet gefocust blijven op het verbeteren van je gewoontes omdat die ervoor zorgen dat je het resultaat op langere termijn vasthoudt. De kunst is om de veranderingen klein genoeg te maken zodat ze makkelijk vol te houden zijn, maar wel groot genoeg om een impact te maken. 

Wat zijn jullie toekomstplannen voor de verdere ontwikkeling van Hello Health Coaching?

Robin: Ons doel is om Hello Health Coaching in de aankomende jaren flink te laten groeien. Niet alleen in het aantal cliënten maar ook in producten en diensten. Denk daarbij aan het starten van een podcast om kennis te delen. Dat doen we dan in combinatie met het produceren van vlogs en het schrijven van blogs. Maar ook in het verder specialiseren van type trainingen en uitdagingen. En ons persoonlijke doel is dat we ons in de nabije toekomst volledig kunnen focussen op Hello Health. En niet meer afhankelijk zijn van een werkgever.  

Rick: Absoluut, ons uiteindelijke doel is om Hello Health Coaching te laten groeien, zodat het een volledig zelfstandig bedrijf wordt waar we ons beide fulltime op kunnen richten. We willen ons bereik vergroten en meer mensen helpen bij het bereiken van een gezonde levensstijl.

Als jullie één belangrijke boodschap zouden willen overbrengen aan de gebruikers van Hello Health Coaching, wat zou dat dan zijn?

Rick: De belangrijkste boodschap die we aan de gebruikers van Hello Health Coaching willen overbrengen is dat het niet alleen maar gaat over het bereiken van specifieke doelen, maar om het omarmen van een levensstijl die duurzaam is en waarbij je ook nog gewoon van het leven kunt genieten.

Robin: Precies, het draait niet om snelle veranderingen. Het gaat erom dat je kleine, haalbare stappen zet die uiteindelijk leiden tot blijvende verbeteringen. En wij zijn er om je hierbij te begeleiden in elke stap.


Uit het inspirerende gesprek met Rick en Robin, kwam duidelijk naar voren dat dit platform verder gaat dan een standaard coachingsprogramma.Hun gedeelde passie voor een gezonde levensstijl en hun jarenlange ervaring in de sport- en voedingswereld vormen de kern van Hello Health Coaching. Het platform is niet slechts gericht op het behalen van snelle doelen, maar het omarmen van een gezonde en duurzame levensstijl.

Wat Hello Health Coaching uniek maakt, is niet alleen het streven naar fysieke fitheid maar ook het belang dat wordt gehecht aan stressmanagement, slaap, mindfulness en zelfzorg.  Rick en Robin benadrukken dat gezondheid niet alleen draait om voeding en beweging, maar om een gezonde geest en een gezond lichaam die hand in hand gaan. 

Door de persoonlijke aanpak stemmen ze de coaching af op de individuele behoeften en voorkeuren van deelnemers. Ze begrijpen dat ieders reis naar gezondheid anders is. Hello Health Coaching biedt niet alleen begeleiding maar ook toegang tot een netwerk van gelijkgestemde individuen die samen streven naar een gezondere levensstijl.

In plaats van te focussen op snelle oplossingen, kiezen Rick en Robin voor een diepgaande impact. Ze willen niet alleen mensen helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken, maar ook een blijvende verandering op de lange termijn bewerkstelligen. Kortom, Hello Health Coaching is niet zomaar een coachingsprogramma; het is een transformerende ervaring die individuen begeleidt naar een leven van balans, gezondheid en geluk.

Maandelijkse dosis gezondheidswijsheid met Rick en Robin!

Vanaf deze week staan deze gezondheidsgoeroes klaar om jullie maandelijks te trakteren op boeiende, interessante en leerzame blogs. Rick en Robin zullen hun expertise en enthousiasme inzetten om jullie te voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips voor een gezonde levensstijl. Mis het niet en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Hello Health Coaching! Februari 2024 markeert niet alleen het begin van een inspirerende reis maar ook de start van een maandelijkse dosis gezondheidswijsheid rechtstreeks van de bron.

Lees hier meer interviews!

Facebook
Twitter
LinkedIn