Skip to content

Pompoenpap – Een herfstachtige traktatie

 Een heerlijk recept voor een herfstachtige pompoenpap 

Voor de maand oktober hebben we een heerlijk en seizoensgebonden receptje voor je in petto: pompoenpap. Deze pap is niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam. Pompoen is namelijk een uitstekende bron van vitamine A, wat essentieel is voor een goede gezondheid. Door deze pompoenpap krijg je hiervan een flinke dosis binnen. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid, ogen en een sterk immuunsysteem. Het bèta-caroteen in pompoen, dat je lichaam omzet in vitamine A, geeft niet alleen de kenmerkende kleur aan de pompoen, maar levert ook een krachtige antioxidant die celbeschadiging helpt voorkomen. 

Gemaakt van geroosterde pompoen, amandelmelk en verrijkt met proteïnepoeder en banaan, is deze pap zowel vullend als voedzaam. Bovendien is het versierd met rozijnen, gemixte noten en zaden voor een knapperige textuur en extra smaak. Een ideale start van de dag of een heerlijke traktatie op een herfstachtige avond. Dit verrukkelijke recept is gemaakt door Karen (ook bekend als @karens_kitchen_runs), een van de ambassadeurs van Fuse Agency. Wil jij dit recept maken? Lees dan zeker verder om te ontdekken hoe je deze pap zelf kunt bereiden. 

Ingrediënten voor 1 portie pompoenpap:

– 200 gram pompoen

– Kaneel

– Banaan

– 200 ml amandelmelk 

– 1/2 banaan

– 15 gram vanille eiwitpoeder van Ekopura

Top het af met rozijnen en gemixte noten. 

Bereiding van de pompoenpap:

1. Rooster 200 gram pompoen in de oven voor 20 minuten en strooi hier wat kaneel over
2. Als de pompoen klaar is, verwarm je dit in een steelpannetje met 200 ml amandelmelk, 1/2 geprakte banaan, 15 gram vegan vanille proteïne poeder en een snufje kaneel. 
3. Kook dit tot de pap goed verwarmd is en giet dan in een schaal/bowl
4. Top het af met lekker zaden en pitten en de andere helft van de banaan.
5. Enjoy!! 

Deel jouw pompoenpap met ons!

Laat ons weten hoe jouw pompoenpap is geworden en vergeet niet om @fuse.community en @karens_kitchen_runs te taggen op social media om jouw creatie te delen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen van dit heerlijke herfstachtige receptje. Eet smakelijk!

Facebook
Twitter
LinkedIn