Skip to content

Avocado-olie van Soilmates: gezond om mee te koken?

Koken met avocado olie? JA!

Avocado’s zijn goed voor de gezondheid! Wij bij Fuse houden van avocado’s – heerlijk! Avocado-olie was nog even iets nieuws, maar na het proberen van Soilmates zijn wij fan!

Avocado olie wordt geperst uit het vruchtvlees van de avocado. De meeste avocado’s leveren – afhankelijk van het seizoen en de kwaliteit van de vrucht – gemiddeld 17 ml olie op per geperste avocado.

Soilmates

Onze partner Soilmates doet iets heel bijzonders, namelijk: de ugly avocado’s een nieuw leven geven! Zij gebruiken voor hun Healthy Oil uitsluitend avocado’s uit de tweede categorie, ofwel industriële avocado’s: avocado’s die door supermarkten zijn afgekeurd omdat ze te lelijk zijn voor de schappen. In een fles Healthy Oil van Soilmates zitten 30 ‘ugly avocado’s’ – dit lijkt veel, maar als je nagaat dat er wekelijks 8 miljoen avocado’s worden afgekeurd in Nederland, dan is dit een perfecte oplossing.

Healthy Oil

30 avocado’s dus, en verder? Niets! Puur en simpel: geen toevoegingen, geen conserveermiddelen, alleen de super powers van het fruit. Avocado olie zit vol voedingsstoffen, antioxidanten, vitamines, mineralen, onverzadigde vetten en omega’s. De enkelvoudige onverzadigde vetten zijn beter voor je hart dan de verzadigde vetten in kokosolie en boter. Healthy! Oil!

Verhitten van avocado-olie

De olie is een van de gezondere oliën. Verschillende soorten olie hebben allemaal een ander rookpunt. Dit betekent dat na een bepaalde temperatuur, de oliën hun voedingswaarde verliezen. Avocado olie kun je verhitten tot 270ºC zonder verlies van voedingswaarde.

De smaak

Afhankelijk van hoe de olie geproduceerd is – bepaalt het de smaak. Geraffineerde avocado olie – zoals Healthy Oil, die op natuurlijk wijze is gezuiverd is heel transparant en subtiel van smaak: vrijwel smaakloos. Dit maakt het een gemakkelijk te gebruiken product, het geeft je eten geen overweldigende smaak. Lekker toegankelijk, dus!

We zijn fan!

#Soilmates #WeAreSoilmates #HealthyOil3

Facebook
Twitter
LinkedIn