Skip to content

Het Fuse Testpanel test: MINAMI Visolie

Het Fuse Testpanel test regelmatig allerlei healthy producten. Dit keer: de MorEPA platinum + vitamine D3 softgels van MINAMI. Dit zijn de bevindingen.

Voedingssupplementen voor een fitte lifestyle

Een fitte, energieke lifestyle vraagt soms om een aanvulling op je voeding in de vorm van voedingssupplementen. Fuse Professional Tijn: ‘Als sportinstructeur ben ik vaak onderweg en kom ik vaak tekort in mijn voedingsstoffen.’ Fuse Professional Rowena: ‘Als dans- en sportdocent is het voor mij belangrijk om een goede balans te vinden tussen voeding en beweging. Die balans vind ik gedeeltelijk door het innemen van mineralen en vitamines.’ 

Visolie

Dat het je lichaam veel goed kan doen om extra visolie te slikken, is inmiddels algemeen bekend. Visolie bevat veel omega 3-vetzuren, die bijdragen aan een gezond hart[1], helpen om scherp te blijven zien en bijdragen aan een optimale hersenfunctie[2]. Het voordeel van de visoliesupplementen van MINAMI is dat ze visolie van hoge kwaliteit en zuiverheid bieden, door een speciaal gepatenteerd milieuvriendelijk productieproces. Bijkomend voordeel is dat MINAMI visolie een kleine ecologische voetafdruk heeft. In Nederland wordt MINAMI visolie gedistribueerd door Vitals Voedingssupplementen. De MorEPA Platinum die het Fuse Testpanel uittestte, is het hoogst gedoseerde product van MINAMI, met maar liefst 90% omega 3-vetzuren en 1000 mg EPA/DHA per softgel. Fuse Professional Rowena: ‘De MorEPA platinum softgels van MINAMI worden vervaardigd via een milieuvriendelijk zuiveringsproces dat zorgt voor hoog geconcentreerde en de zuivere visolie, die rijk is aan omega 3-vetzuren. Ik hecht veel waarde aan producten met een hoog gehalte omega 3 zodat ik maar één softgel hoef te slikken’

Visolie + vitamine D

 

De MorEPA platinum + vitamine D3 softgels van MINAMI bevatten een hoge  concentratie (90%) van omega 3-vetzuren, in een vorm die goed door het lichaam op kan worden genomen. Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, is goed voor botten en tanden en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Fuse Content Creator Bregtje: ‘De vitamine D3 die ook in de MINAMI softgels zit, vind ik een supermooie toevoeging aan de visolie. Vitamine D3 slik ik ook elke dag dus het is handig en makkelijk wanneer beide in één capsule zitten. En juist ook deze combi maakt de softgels heel effectief, omdat vitamine D3 beter opgenomen wordt door je lichaam er ook wat vet in de darm aanwezig is. Twee vliegen in één klap dus!’. Fuse Professional Eva: ‘De toevoeging van vitamine D3 is superfijn, al helemaal met de donkere maanden die er nu aan komen. Deze softgels voelen voor mij als een goede aanvulling op mijn huidige voedingspatroon.’

Fuse Professional Myrthe: ‘De combinatie van omega 3 en vitamine D is precies wat ik nodig heb als aanvulling op mijn dieet. Ik merk dat ik me een stuk fitter voel.”

Kortom: het Fuse Testpanel oordeelt positief over de MorEPA platinum + vitamine D3 softgels van MINAMI. Enige nadeel: ‘Eén nadeel vind ik de grootte van de softgel – ik krijg hem lastig doorgeslikt. Een fijne bijkomstigheid is wel dat je niks van de visolie proeft en geen oprispingen krijgt.’


Fuse Professional Rowena: ‘De softgels hebben een fijne sinaasappelsmaak. Al met al een goed product dat resultaat oplevert en positief bijdraagt aan mijn levensstijl.’

Meer over de MorEPA platinum + vitamine D3 softgels van MINAMI, vind je hier.

[1] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
[2] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn