Skip to content

Bedrijfsvitaliteit: fit bedrijf, fitte werknemers

Een bedrijf is pas écht gezond als de mensen die er werken dat ook zijn. Niets verhoogt de productiviteit als een beetje arbeidsplezier. Fuse Agency en haar professionals helpen bedrijven op weg om fitter, vitaler én productiever te worden.

Waarom bedrijfsvitaliteit van belang is

Gezondheid, levenslust en vitaliteit zijn dé ingrediënten voor een positief en vervullend leven. Maar in een wereld die 24/7 aan staat, is het soms moeilijk om een healthy balans tussen werk en privé te vinden. Juist daarom is het zaak om niet alleen vanuit onszelf of onze persoonlijke beweegredenen maar juist ook vanuit werkgevers aan fysieke en/of mentale gezondheid te werken. De laatste jaren zien we een schrikbarende toename aan leefstijl gerelateerde ziekten en chronische aandoeningen, waardoor mensen privé maar ook in hun werk minder functioneren dan ze zouden kunnen. Zonde! Hoog tijd dus om de focus te verleggen naar gezondheid, zorg en preventie. Via een netwerk van 500+ sport en health professionals en verschillende diensten, helpt Fuse mensen en bedrijven op weg naar een gezond(er), fit(ter) en productief leven. 

Bedrijfsvitaliteit met Fuse Agency

De professionals van Fuse Agency helpen bedrijven op weg om werknemers vitaal te houden. Op verzoek verzorgen we sportieve bedrijfsuitjes en teamdagen of juist langer lopende trajecten: van lifestyle inspiratieworkshops tot wekelijkse stoelmassages, trainingen, bootcamps, yoga- en/of meditatiesessies voor het hele bedrijf. Hoe zo’n traject eruitziet? Neem Fuse Professionals Thomas en Mike. Sinds kort verzorgen ze om de week bootcamps voor de werknemers van Seenons, een jong bedrijf dat zich inzet voor groene afvalverwerking. Jorn Eiting van Liempt, CPO & co-founder Seenons: “Bedrijfsvitaliteit staat bij ons hoog op de agenda. We vinden beweging en ontspanning heel belangrijk voor ons team. Zo hebben we binnen ons bedrijf we sta-bureaus en een mooie ruimte met bar voor ontspanning. We zijn superblij met de workouts die Fuse Professionals voor ons verzorgen: dit maakt het hoofd echt even leeg.”  
Trainer Thomas: “Seenons heeft veel jonge, hardwerkende mensen in dienst. Een uurtje bootcamp na het werk is een goede uitlaatklep, en een leuke manier om als team samen even stoom af te blazen na een lange, hectische werkdag.”
Jorn: “We houden ons overdag voornamelijk met serieuze zaken bezig. Daarom is het ook zo belangrijk om na het werk samen echt even lol te hebben – we worden fysiek uitgedaagd tijdens de training, maar lachen ook heel veel. Binnen ons team houden we wel van een uitdaging. Tijdens kantooruren is dat vooral met het hoofd – na kantoortijd is het daarom  lekkerom elkaar ook fysiek even flink uit te dagen met een pittige workout.”

Thomas: “Plezier en ontspanning staan voorop, maar als trainer wil ik mensen natuurlijk ook graag stimuleren tot bewegen. Daarom pas ik mijn trainingen aan op de groep die ik voor me heb: meedoen moet laagdrempelig zijn, helemaal voor de werknemers die niet gewend zijn om te sporten. Anderzijds moet mijn bootcamp ook genoeg uitdaging bieden aan de mensen die wél regelmatig trainen. Daarom zijn de trainingen zo ingericht dat alle oefeningen die we doen in verschillende – lichtere en zwaardere – varianten uitgevoerd kunnen worden. Zo komt iedereen aan zijn trekken.”
En de reacties op de bootcamp? Die zijn overwegend enthousiast.

Thomas: “Eén werknemer was laatst vergeten om sportkleding mee te nemen, en deed uiteindelijk gewoon lekker mee in spijkerbroek. Dat zegt genoeg toch?”

Fuse zet zich graag in voor bedrijfsvitaliteit

Fuse Agency en haar professionals helpen bedrijven graag op weg met een vitaliteitstraject op maat. Van wekelijkse of tweewekelijkse bootcamps of yogasessies tot stoelmassages – er is veel mogelijk. We kijken en denken graag mee om te inventariseren wat jouw bedrijf en werknemers nodig hebben op weg naar een fit(ter), gezond(er) en productief (werk)leven!  

Lees ook:  Foamrollen: goed voor je fascia

Facebook
Twitter
LinkedIn