Skip to content

Op Psychedelic Breath® journey met Fuse ambassadeur Eva Kaczor

Psychedelic Breath® – De afgelopen jaren groeit de interesse in breathwork en ademhalingstechnieken. Niet zo gek, want we doen het allemaal 24/7, ons hele leven lang: ademen. Maar wat blijkt: doorgaans ademen we vaak te gedachteloos, te oppervlakkig. Het toepassen van gerichte ademhalingstechnieken kan je in staat stellen fysiek en mentaal beter te functioneren en presteren, en tilt je soms zelfs naar een hoger bewustzijnsniveau. 

Psychedelic Breath® is zo’n ademhalingstechniek. Fuse Professional Eva Kaczor – woonachtig en werkzaam in Berlijn, afgestudeerd psycholoog  –  ontwikkelde de Psychedelic Breath techniek uit de ervaringen die ze zelf opdeed tijdens ademwerk, meditaties, spiritual practices maar ook als yoga teacher en energy healer. Het bijzondere aan Eva’s Psychedelic Breath® is dat ze hierbij ook gebruikmaakt van speciaal ontwikkelde elektronische muziek door bekende en minder bekende  electronic artists. Eva zelf omschrijft ‘Psychedelic Breath® als een combinatie van traditionele ademhalingstechnieken, neuroscience en elektronische muziek, die je op geheel natuurlijke wijze – het is dan wel ‘psychedelisch’, maar er komt geen drugs aan te pas – een staat van verhoogd bewustzijn laat ervaren. Een middel dat je kunt inzetten wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar spirituele groei, of in je leven tegen bepaalde vragen of blokkades oploopt.

Hoe werkt Psychedelic Breath®?

Eva geeft online, maar ook tijdens retraites of op locatie – vaak op festivals, zoals Burning Man – Psychedelic Breath® sessies, waarbij ze je anderhalf uur lang meeneemt op een innerlijke journey via een combinatie van breathwork en electronische muziek. Iedereen ervaart het weer anders en op individuele wijze. Als je je openstelt en je eraan overgeeft, kun je hiermee heel diep gaan. Door het ademen en de muziek raak je in een diepe meditatieve staat, bijna een soort trance. Je kunt hierdoor allerlei emoties ervaren en loslaten, en voor jezelf tot mooie nieuwe inzichten komen. Eva neemt je mee in dit proces. Dat het best wel mindblowing kan zijn, ervoeren Fuse’s Kristie en Breg toen ze op een woensdagavond meededen aan de online sessie die Eva elke woensdag organiseert. 

Bregtje: ‘Ik had geen idee wat ik me bij een Psychedelic Breath®-sessie moest voorstellen, dus ik besloot het maar over me heen te laten komen. Ik ging onder een dekentje liggen op mijn bed, met mijn laptop op mijn nachtkastje en volgde Eva’s instructies. Ze liet ons ademen in verschillende ‘cycles’ die toenamen in intensiteit. De muziek versterkte dit. Ik raakte inderdaad in een meditatieve trance-like staat, waarbij best wat emoties loskwamen. Door die release kwam ik tot mooie nieuwe inzichten in mezelf. Ik vond het een heel bijzondere ervaring. Wanneer ik in de toekomst nog eens vastloop of ergens niet uitkom, zal ik zeker een Psychedelic Breath®-sessie overwegen – het helpt je echt vooruit.’

Ook een Psychedelic Breath®-sessie ervaren?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook weleens een Psychedelic Breath®-sessie ervaren? Elke woensdag kun je bij Eva online een sessie doen. Het is via een membership ook mogelijk om je aan te sluiten bij haar tribe The Purpose Space. Het doel van deze tribe is om samen via Psychedelic Breath®, maar ook via (Detox) Yoga, workouts en meditaties op zoek te gaan naar jouw inner drive en purpose, om zo uit je leven te kunnen halen wat jij eruit wilt halen. Hoe mooi!

Wij van Fuse zijn best wel een beetje trots dat we Eva, die internationaal bekendstaat als een van de leading breathwork specialisten, tot onze Fuse professionals mogen rekenen!

Ook gaat Eva dit jaar weer Teacher Trainingen geven. Heb je interesse in een Teacher Training doen bij Eva? Neem dan even contact met ons op!! 

DISCLAIMER Lees wel even uitgebreid Eva’s site voordat je aan een breathworksessie begint, want omdat het nogal wat los kan maken en triggeren, zijn er een aantal contra-indicaties. Psychedelic Breath® werkt het beste wanneer je mentaal en fysiek gezond bent.  

‘I believe you own a knowing of who you are and why you are here. I support you in remembering and living it – by activating the wisdom within your body, breath and mind.’

— EVA KACZOR. 

Facebook
Twitter
LinkedIn