Skip to content

Onze favoriete supplementen van Mattisson van augustus

Deze maand, augustus, proberen wij weer nieuwe producten uit van Mattisson. Deze maand staat helemaal in het teken van adaptogenen! We zijn enthousiast om elke maand bijzondere producten te presenteren die je kunnen helpen bij het herstellen van je (hormoon)balans en het versterken van je fysieke en mentale weerbaarheid. Adaptogenen zijn kruiden en natuurlijke stoffen die al eeuwenlang worden gebruikt om het lichaam te ondersteunen in periodes van stress. Deze maand hebben we een speciale selectie gemaakt van drie krachtige adaptogenen: Lion’s Mane, Reishi en Ashwagandha. Ontdek wat deze bijzondere middelen voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Ontdek de kracht van adaptogenen: onze drie favoriete supplementen van deze maand.

1. Lion’s Mane als adaptogeen: de koning onder de adaptogenen
Lion’s Mane, ook wel bekend als de ‘pruikzwam’, is een indrukwekkende paddenstoel die van nature groeit op hardhouten bomen in gematigde bossen van Noord-Amerika, Europa en Azië. De paddenstoel dankt zijn naam aan zijn unieke uiterlijk, dat lijkt op de manen van een leeuw. Lion’s Mane is meer dan alleen een visueel wonder; het behoort tot de adaptogenen, een groep van niet-giftige planten, wortels en paddenstoelen die al eeuwenlang worden gebruikt in traditionele geneeskunde, zoals de Chinese en Ayurvedische praktijken.

Lion’s Mane staat vooral bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en de unieke manier waarop het de nerve growth factor (NGF) in zenuwcellen kan versterken. NGF is cruciaal voor de groei, het onderhoud en de overleving van neuronen, wat deze paddenstoel een waardevolle bondgenoot maakt voor je hersenen en zenuwstelsel.

2. Reishi als adaptogeen: Het kruid van de spirituele kracht
Reishi, ook bekend als Ganoderma lucidum, is een paddenstoel met een indrukwekkende geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. Deze bijzondere paddenstoel wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. De naam Ganoderma lucidum betekent letterlijk ‘blinkende huid’, wat verwijst naar het glanzende, roodbruine oppervlak van de paddenstoel. Reishi groeit op loofbomen en dode boomstammen, en wordt in China vaak “het Kruid van de Spirituele kracht” genoemd.

Als adaptogeen helpt Reishi je lichaam om terug te keren naar een staat van homeostase, oftewel een natuurlijke balans. Dit maakt het een ideale ondersteuning voor je immuunsysteem, vooral in tijden van stress. Reishi bevat krachtige stoffen zoals triterpenen en polysachariden, die bijdragen aan een sterkere immuniteit en algemene gezondheid.

3. Ashwagandha als adaptogeen: De indische ginseng voor ontspanning en welzijn
Ashwagandha, officieel bekend als Withania somnifera, is een struik die inheems is in delen van Afrika en Azië. In de Ayurvedische geneeskunde wordt Ashwagandha al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn krachtige adaptogene eigenschappen, die vergelijkbaar zijn met die van Ginseng. Daarom wordt het ook wel de ‘Indian Ginseng’ genoemd.

Het Ashwagandha-poeder van Mattisson is 100% biologisch en afkomstig uit India, waar het zorgvuldig wordt gewonnen uit de wortel van de plant. Deze adaptogeen staat bekend om zijn vermogen om te helpen bij ontspanning en het behoud van lichamelijk en geestelijk welzijn. Ashwagandha is bijzonder nuttig in periodes van mentale spanning en angst. Hoewel de exacte gezondheidsclaims nog worden geëvalueerd, is het duidelijk dat Ashwagandha een waardevolle aanvulling kan zijn voor iedereen die zijn of haar welzijn wil ondersteunen.

Conclusie over deze adaptogenen supplementen

Of je nu je mentale helderheid wilt verbeteren, je immuunsysteem wilt versterken, of gewoon wat meer rust in je leven wilt brengen, deze adaptogenen kunnen je daarbij helpen. Probeer deze maand onze geselecteerde producten en ervaar zelf de voordelen van Lion’s Mane, Reishi en Ashwagandha. Kijk op de website www.mattisson.nl om deze producten zelf uit te testen!

Facebook
Twitter
LinkedIn