Skip to content

Vitaminen: Elke dag beter met Vitals

Fuse is fan van Vitals voedingssupplementen. Een oer-Hollands bedrijf sinds 1988, dat steeds vernieuwende producten in de markt zet zoals recent vitamin gummy’s. Natuurlijk, als je gezond eet heb je in principe geen voedingssupplementen nodig. Maar als je veel beweegt en actief bent, kan je lichaam af en toe wel een extraatje gebruiken. Of misschien wil je je gezondheid even een snelle boost geven. Voedingssupplementen kunnen je daarbij helpen.

Wat iedereen zou kunnen gebruiken? We vroegen het Bolke Koster, directeur van Vitals. “Een goede multi raad ik iedereen aan: een voedingssupplement met een breed scala aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Dit kun je eventueel aanvullen met extra vitamine C, D en magnesium. En omega 3.”

Nog iets anders waar we op moeten letten bij de keuze voor een voedingssupplement? Koster: “De individuele behoefte aan bepaalde vitaminen of mineralen is niet bij iedereen hetzelfde. Afhankelijk van leeftijd, zwangerschap, het volgen van een dieet en andere factoren kan je behoefte aan een bepaalde vitamine of mineraal hoger liggen. Kies daarom een multi die past bij je levensfase. Let bij vitaminen ook altijd op de opneembaarheid. Vitaminen komen voor in verschillende vormen, en van een aantal daarvan is bekend dat ze sneller en effectiever door het lichaam worden opgenomen. Ook bij mineralen speelt opneembaarheid een rol. Tenslotte kun je op de dosering en het aantal hulpstoffen letten. Kortom: laat je informeren door iemand met passie voor en verstand van voedingssupplementen. In een vitaminespeciaalzaak, bij de adviesdrogist of natuurvoedingswinkel, een orthomoleculair therapeut of arts. En je kunt ook altijd naar Vitals bellen voor een persoonlijk advies!”

Het stappenplan bij het kiezen van een multi:

  1. Kies een multi die bij past bij je levensfase.
  2. Let op de vorm (en dus opneembaarheid) van de vitaminen en mineralen.
  3. Bekijk de dosering per ingrediënt.
  4. Kies een multi met een minimale hoeveelheid hulpstoffen.
  5. Last but not least: laat je adviseren.

 

Over Vitals voedingssupplementen

Wat doen vitaminen en mineralen voor je? De multi’s in de Vitals Elke Dag serie bevatten relevante hoeveelheden van alle belangrijke vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft, en kunnen, als aanvulling op een gezonde en evenwichtige voeding, een goede basis vormen voor een blakende gezondheid. Dit zijn de belangrijkste werkingen van de verschillende voedingsstoffen:

– Je voelt je minder vermoeid dankzij vitamine B2, B3, B5, B6, B12, foliumzuur (folaat), vitamine C en ijzer.
– Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, ijzer, jodium, koper en mangaan geven je energie.
– Je immuunsysteem boost je met vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, foliumzuur (folaat), vitamine C, vitamine D3, ijzer, koper, selenium en zink.
– Vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink helpen je cellen tegen oxidatieve schade beschermen.
– Vitamine D3 ondersteunt de spierwerking.
– Vitamine B1 ondersteunt het hart.
– Sterke botten krijg je dankzij vitamine C, D3, K2, mangaan en zink.
– Vitamine B1, B2, B3, B6, B12, vitamine C en koper ondersteunen je zenuwstelsel.
– IJzer, jodium en zink helpen je cognitieve functies.
– B-vitaminen zoals vitamine B1, B3, B6, B12, biotine en foliumzuur (folaat), maar ook vitamine C helpen je concentratievermogen, geheugen, leerprestaties en gemoedstoestand.
– Vitamine A, B2 en zink zijn goed voor je gezichtsvermogen.

Meer over Vitals weten? Check hier. Alle Vitals multi’s bekijk je hier.

Lees ook: Waarom elektrolyten zo goed zijn voor sporters 

Facebook
Twitter
LinkedIn