Skip to content

Ina Koolhaas Revers aka Powergranny

Amsterdammers kennen Ina aka Powergranny wellicht van het AT5 programma ‘Amsterdam Blijf Fit’ waarin Ina iedereen, maar vooral ouderen tijdens de coronalockdowns inspireert om fit te blijven en te blijven bewegen.

De eerste stap

Dat het, hoe oud je ook bent, nooit te laat is om je lifestyle om te gooien op weg naar een fittere en gezondere versie van jezelf bewijst Ina: deze kanjer begon pas op haar 64ste met Crossfit en powerliften, na jarenlang hardgelopen te hebben. Ze aanvankelijk kon weliswaar nog geen push-up, maar trainde toch lekker door. In Ina’s eigen woorden: ‘Het maakt niet uit dat je iets niet kunt, als je er maar staat en het probeert. Showing up en het gewoon doen is een eerste stap.’

Het WK

En zo’n eerste stap kan tot heel wat leiden. Fast Forward naar 2021: op haar 72e doet Ina mee aan de Reebok Open Crossfit Games en powerlift NK’s en WK’s en is ze tweevoudig wereldkampioen powerliften! Ina: ‘Als je me dat tien jaar geleden had gezegd had ik je heel hard uitgelachen!’ Maar het crossfitten en powerliften heeft haar veel gebracht. Ze voelt zich fitter en energieker dan ooit. Ina traint meerdere malen per week onder leiding van haar coach Jinga Gosschalk van CrossFit Flames XL Amsterdam, is vaste bezoeker van het Freezlab (een bad in de vrieskou helpt haar spierherstel enorm), doet dagelijks push-ups en loopt inmiddels zonder problemen op haar handen in een handstandje! Wowwww! Zo kan het dus ook. 

Ina’s prestaties

Ina’s prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven: ze was al diverse malen in de media, zowel in kranten en tijdschriften als op tv en online. Zie hier en hier. Ook onderzoekt het UMC Maastricht nu hoe het kan dat Ina op haar leeftijd nog zo fit en energiek is. ‘Ze is fitter dan veel achttienjarigen,’ stellen de onderzoekers.

Andere mensen inspireren   

Ina wil iedereen, maar vooral ouderen inspireren aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid. Door te bewegen, gezond te eten en een gezonde mindset. Naast haar strakke trainingsschema werkt Ina momenteel aan een lifestyleboek, dat ze binnenkort hoopt uit te geven. 

Volg Ina op Instagram.

Facebook
Twitter
LinkedIn