Skip to content

Waarom Omega 3 algenolie beter is dan Omega 3 visolie

Wie de Netflix-docu Seaspiracy heeft gezien, denkt wel drie keer na om nog eens vis te eten… Maar hoe kom je dan aan je dagelijkse Omega 3 intake, waarvan recent aangetoond is dat ons lichaam het toch echt nodig heeft? Gelukkig is er een duurzaam alternatief: Omega 3 algenolie. 

Om goed te functioneren heeft ons lichaam vet nodig – goede vetzuren uit essentiële vetten wel te verstaan. Omega 3 onverzadigd vetzuur is zo’n goede vetsoort. We halen het uit onze voeding: plantaardig Omega 3 vetzuur (ALA of alfalinoleenzuur geheten) zit onder meer in lijn- en koolzaadolie, dierlijke Omega 3 vetzuren (EPA, eicosapentaeenzuur en DHA, Docosahexaeenzuur) zitten in bijvoorbeeld eieren, maar voornamelijk in vette vis, zoals haring, zalm, ansjovis en makreel. Vandaar ook het algemeen geldende voedingsadvies om twee keer per week vette vis te eten

Waarom hebben we Omega 3 vetzuren nodig?

Dat ons lichaam Omega 3 vetzuren hard nodig heeft voor tal van processen, is uit recente onderzoeken meer en meer naar voren gekomen. Vandaar dat visolietabletten de laatste jaren niet aan te slepen zijn. Zo stimuleren EPA en DHA onder meer het functioneren van onze hersenen en het geheugen, zijn ze van belang voor moeder en kind tijdens de zwangerschap en borstvoeding, houden ze hart en bloedvaten gezond, zorgen ze voor goede ogen en zicht. Daarnaast vormen het sterke natuurlijke ontstekingsremmers en hebben ze een positief effect op onze spieren en uithoudingsvermogen. Kortom: Omega 3 is essentieel voor je gezondheid en welzijn!

Over Ekopura Omega 3 Algenolie

Voor wie vanuit ethische en milieuoverwegingen liever geen Omega 3 uit visolie wil consumeren, is algenolie een goed alternatief. Het heeft dezelfde kracht als visolie, omdat algen voor vissen de natuurlijke bron van Omega 3 zijn. Dus waarom niet gewoon direct naar de bron, en de vissen skippen? Ekopura Omega 3 Algenolie is gemaakt van gekweekte algen, en daardoor gegarandeerd vrij van vervuiling en contaminanten. De capsules zijn gemaakt van zeewier in plaats van gelatine. Dat maakt Ekopura Omega 3 Algenolie bij uitstek geschikt voor vegans. Ekopura Vegan Omega 3 Algenolie bevat DHA & EPA, is 100% natuurlijk, visvrij en plantaardig. Geschikt voor iedereen die op een duurzame manier voldoende Omega 3 wil binnenkrijgen, van vegetariërs en veganisten tot sporters en vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Facebook
Twitter
LinkedIn