Skip to content

Zorg voor een goede weerstand met Vitamine C, zink en D3

Het afgelopen jaar zijn ze tot een magisch trio gebombardeerd, dat je helpt je weerstand hoog te houden: vitamine C, zink en D3. Maar waarom eigenlijk? 

1 Vitamine C

Het belang van vitamine C – uit citrusvruchten en ander vers fruit, maar ook uit groenten – kennen. We weten inmiddels allemaal wel dat het één van de belangrijkste vitamines is. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij onze weerstand, en helpt bij het beschermen en gezond houden van onze lichaamscellen. Maar wist je dat het ook belangrijk is voor de opname van ijzer en een optimale celstofwisseling? Daarnaast draagt het bij aan je concentratievermogen, leerprestaties en geheugen, het behoud van een gezonde huid en is het goed voor het skelet. 

2 Vitamine D3 

Zonder zonlicht groeit er niets. Dat geldt voor planten, maar ook voor mensen. Buiten onder invloed van zonlicht maakt onze huid vitamine D3 aan. En dat hebben we nodig omdat het helpt bij de opname van calcium, magnesium en fosfaat uit onze voeding. Daarmee behouden we onze sterke botten, tanden en spierweefsel. Vitamine D is ook goed voor de spieren en draagt bij aan een sterk gebit. Tijdens koude, donkere Hollandse winters hebben veel Nederlanders een gebrek aan Vitamine D3, zo is uit recent onderzoek gebleken. Niet voor niets luidt het officiële advies van het Voedingscentrum aan met name ouderen, jonge kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen boven de 50, mensen met een getinte huid en 70-plussers om met name in de winter, maar het liefst dagelijks extra vitamine D3 te slikken in de vorm van supplementen. Wil je je vitamine D3 boosten? Dan hup naar buiten zodra het zonnetje schijnt. Zo’n 15-20 minuten per dag volstaat al. Of eet wat vaker vette vis (zoals makreel, haring en zalm), want dat is rijk aan vitamine D3. Slik je er bovendien nog dagelijks een voedingssupplement bij, dan weet je zeker dat je goed zit.  

3 Zink 

Alle cellen in ons lichaam en ook veel van onze lichaamsenzymen hebben zink – uit vlees, kaas, noten, graanproducten en schelpdieren – nodig om optimaal te kunnen functioneren. Ook voor gezonde hersenen, een goede stofwisseling en een gezond immuunsysteem is zink van belang. 

Er is heel veel wetenschappelijk bewijs dat met name vitamine C, Zink en D3 het immuunsysteem ondersteunen. 

Ook in het assortiment van Vitals vind je verschillende opties, zoals de Vitamine C + D3 gummies, Vitamine C, D3 en zink capsules. Meer weten over je weerstand? Je kunt altijd naar Vitals bellen voor advies. 

Facebook
Twitter
LinkedIn