Skip to content

Interview met Natalie Sinke: ervaringen met Nuun hydratatie

Er staat weer een inspirerend interview voor jullie klaar met Natalie Sinke. Zij vertelt over haar ervaringen met hardlopen en de producten van Nuun. De producten van Nuun zorgen voor hydratatie wat je sportprestaties ten goede kan komen. Lees mee met het hardloopverhaal van Natalie Sinke! 

1: Wat of wie heeft je geïnspireerd om te beginnen met hardlopen, en hoe heeft deze motivatie zich ontwikkeld in de loop der jaren?
Ik ben opgegroeid met atletiek en triathlon. Mijn moeder was een goede sprintster en verspringster en mijn vader deed tienkamp en triathlon. Toen ik 10 weken was, lag ik al in de wagen op de atletiekbaan. Toen ik 4 jaar was, begon ik zelf met atletiek en heb vervolgens ook triathlon en ballet gedaan. Met ongeveer 12 jaar kreeg ik pittige knieproblemen waardoor ik met alle sport moest stoppen, een tijdlang op krukken liep en heel veel zwaarder werd. Door gerichte krachttraining verdwenen die problemen uiteindelijk. Ik ging lesgeven in de sportschool en rolde zo’n 47 kilo lichter uiteindelijk het hardlopen weer in. En nu kan ik het niet meer wegdenken uit mijn leven. Als ik niet kan lopen, ben ik een stuk minder gezellig voor mijn omgeving hahaha.

2: Hoe heeft hardlopen een positieve invloed gehad op jouw leven, zowel fysiek als mentaal?

Hardlopen heeft mij veel gebracht, ik was al heel wat gewicht verloren, maar met hardlopen en nog verder aangepast voedingspatroon verloor ik nog meer waardoor ik me veel fijner voelde. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik mentaal tot rust kom in drukke tijden. Zo was het trainen naar een marathon ooit de rode draad in mijn herstel vanuit een flinke burnout.

3: Wat heeft je gemotiveerd om NUUN-producten aan je hardlooproutine toe te voegen, en op welke manier denk je dat ze je prestaties hebben beïnvloed?
In Amerika kwam ik NUUN tegen op een marathon expo. Omdat ik zo min mogelijk toegevoegde suikers gebruik, was ik heel benieuwd om dit product uit te proberen. Ik vond het praktisch in gebruik en de subtiele smaak echt lekker. Sindsdien was ik verkocht en gebruikte ik het regelmatig tussendoor of tijdens lange trainingen.

4: Hoe ga je om met mentale uitdagingen tijdens het hardlopen, zoals vermoeidheid of motivatieverlies, en heb je bepaalde strategieën om jezelf te blijven stimuleren?
Bij iedere sport kom je op een bepaald moment wel een of ander muur tegen; of dat nu fysiek is of mentaal. In trainingen leer je hoe hiermee om te gaan. Ik kan meestal vrij makkelijk een knop omzetten en gewoon (door) gaan. Niet altijd handig, want daardoor kan ik soms ook té ver doorgaan en mezelf blesseren. Als ik langere afstanden loop, deel ik die in stukjes in. Zowiezo om op tijd voeding en vloeistof binnen te krijgen, maar het helpt ook mentaal. 7×6 kilometer klinkt toch anders dan 42 kilometer. Uiteraard heeft iedereen weleens last van motivatieverlies. Soms geef ik eraan toe, een weekje of misschien twee niet lopen kan soms heel fijn zijn (en goed voor je lichaam), maar veel langer moet dat vooral niet duren. Meestal begint het dan vanzelf al wel weer te kriebelen. Wat mij ook helpt, is het afwisselen van sporten. Ik vind zowiezo veel sporten leuk om te doen en op zo’n moment doe ik dan wat anders. Dan pak ik b.v. de racefiets voor langere ritten, ga naar de ijsbaan of ik probeer bewust een nieuwe sport uit.

5: Kun je voorbeelden delen van situaties waarin NUUN je heeft geholpen om je energieniveau op peil te houden tijdens het hardlopen?
Tijdens een heel warme marathon in Florida had ik NUUN in mijn camelbag opgelost en merkte duidelijk dat ik weer even een boost kreeg wanneer ik het gebruikte. Met water alleen kom je tijdens zulke runs toch mineralen/elektrolyten tekort, door NUUN kreeg ik die vrij makkelijk binnen tijdens de run. En het was heel fijn om een lichte smaak te proeven in plaats van alleen maar water. In die warme omstandigheden heeft het mij absoluut geholpen om te kunnen finishen.

6: Wat beschouw je tot nu toe als je grootse hardloopprestatie, en welke factoren hebben bijgedragen aan het behalen van dit doel?
Het feit dat ik überhaupt weer kon gaan hardlopen is denk ik wel mijn allergrootste prestatie. Toen ik zoveel knieproblemen had, had ik nooit gedacht weer normaal pijnvrij te kunnen lopen, laat staan hardlopen. Dat ik dan nu 14 mooie marathons heb mogen finishen, vind ik wel heel bijzonder. 2 van die marathons vormden de finale van een 78 kilometer challenge in Walt Disney World. Ik heb daar in 2019 en 2024 de Dopey Challenge kunnen lopen. Daar loop je in 4 opeenvolgende dagen een 5 km, 10 km, halve marathon en eindigt met een volledige marathon. Ik heb weliswaar geen knieproblemen meer, maar de oorzaak hiervan (hypermobiliteit) is niet weg. Daarom train ik met personal trainers voor krachttraining en hardlopen. Zij begeleiden mij en kunnen bijsturen wanneer er toch problemen ontstaan. Daarnaast zorg ik ook voor regelmatige checkups bij een goede sportfysiotherapeut en osteopaat. En last, maar zeker niet least speelt voeding en voldoende hydrateren en heel belangrijke rol. Als ik dat niet goed op de rit heb, voel ik me minder fit en merk ik dat aan mijn gewicht en prestaties.

Ben je na het lezen van dit artikel nou ook benieuwd naar de producten van Nuun? Neem dan zeker even een kijkje op hun website
Lees hier meer interviews!

Facebook
Twitter
LinkedIn